Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Egészséges botrány – A 80-as évek lenyomata

2018.08.16-2018.09.14

Kiállítás Szőnyei Tamás plakátgyűjteményéből
A befutott zenészek többsége értetlenül, a média konzervatív része idegenkedve, a hivatalos intézmények gyanakodva fogadták a 80-as évek budapesti klubjaiban feltűnt fiatal együtteseket.
Csak botrányt akarnak – sütötték rájuk elítélő általánosítással.
„A botrány, a botrány az egészséges” – foglalta dalba ugyanekkor a művészettörténet egyik tanulságát a Bizottság. Ők és az új hullám többi képviselői – Spions, URH, Vágtázó Halottkémek, Kontroll Csoport, Európa Kiadó, Balaton, Trabant, Neurotic, ETA, Kretens, CPg, Art Deco, Bp. Service, 2. Műsor, Trottel, Sziámi, Sexepil, Kampec Dolores, Spenót, Hús, CMC, Sikátor, Csokonai Vitéz Műhely, Kézi-Chopin, Millenniumi Földalatti Vasútvonal, Balkan Tourist, Ági és a Fiúk, Pál Utcai Fiúk, Orkesztra Luna, Lacht el Bahhtar, Happy Dead Band, Kispál és a Borz, Tereskova, Konnektor RT, KFT, GM49, Satöbbi stb. – nemcsak zeneileg kavarták fel az állóvizet, hanem koncertplakátjaikkal is színt vittek a hétvégi utcaképbe. E plakátokból halmozott fel impozáns gyűjteményt Szőnyei Tamás, aki a hasonló kollekcióval rendelkező Bp. Szabó Györggyel fogott össze 2017-ben: Pokoli aranykor című kötetükben és a Kieselbach Galéria kiállításán hívták elő a bő három évtizeddel korábbi hangulatot. Ezúttal Egészséges botrány címmel Szőnyei Tamás gyűjteményéből láthatók érdekes darabok az Óbudai Platán Könyvtárban.
Látogatható: szeptember 14-ig

 

Thursday, 16th August
Healthy Scandal – The Imprint of the 80’s
An exhibition of Tamás Szőnyei’s posters of the 80’s Hungarian underground music scene. The exhibition is open until 14th September.

Részletek

Kezdés:
2018.08.16
Vége:
2018.09.14
Esemény kategória:

Helyszín

Óbudai Platán Könyvtár
Arató Emil tér 1.
Budapest, Budapest 1031